معرفی کلی: خرکده مزرعه ای در ناکجا آبادی فانتزی است که در آن سرزمین تعدادی خر ساده زندگی میکنند. با حضور یک اسب دانا، تقابل فکری و رفتاری میان خرها با اسب تازه وارد به مزرعه ایجاد میشود.
خلاصه داستان: در مجموعه جزایری دور افتاده تعدادی خر در جزایر کوچک و بزرگ زندگی می کنند. آنها بعد از مدت ها جنگ های داخلی و جفتک پراکنی به یک صلح شکننده اما پایدار رسیده اند تا بتوانند هر کدام در جزیره خود زندگی کنند. اما در این ایالت ها یک ایالت بسیار کوچک به نام ایالت خرکده وجود دارد که کاراکترهای متنوع تری در آن زندگی می کنند. تنها ایالتی که قانون مشخصی ندارد و در هر قسمت از این ایالت کاراکترهایی زندگی می کنند که بر اساس نیاز و موضوع به سراغ آنها می رویم. از این رو در هر قسمت همه کاراکترها را نمی بینیم. خرکده مجموعه ای برای بیان مشکلات و معضلات امروز جوامع است و به بیان آسیب های اجتماعی و اقتصادی زندگی امروز انسان می پردازد؛ جمعیت کثیری از خر ها با امیال و ویژگی های انسانی در خرکده زندگی می کنند که سبک زندگی آن ها نشان دهنده شباهت آن ها به انسان معاصر است. تفاوت داستان در فصل جدید خرکده در نحوه روایت و تعداد کاراکتر ها است. در خرکده جدید، دیگر راوی نداریم و شخصیت ها با یکدیگر گفتگو (دیالوگ) می کنند. همچنین در فصل دوم خرکده تعداد کاراکتر ها به چهار خر و یک اسب محدود شده که عبارتند از:
نجیب: نماد دانای کل است. ساکن در سرزمین خر کده که همواره از رفتارهای احمقانه دیگر خرها متعجب و در عذاب است.
خرجون: صرفا نماد جامعه ی زنانی است که غرب زده و مصرف گرا هستند و گاهی سلبریتی و گاهی یک فرد عامی در جامعه محسوب می شوند. به فراخور داستان در نقش همسر یکی از شخصیت ها ایفای نقش می کند.
خرشاد: نماد قشر معمولی جامعه. الکی خوش و به وعده ها زود دلخوش می کند. بی دلیل شاد است. هر چند که می توان به فراخور داستان در او صفات متناقض هم ایجاد کرد
خرکش: پولدارترین خر مزرعه است. او به شدت فرصتطلب است و اغلب تصمیمهای نادرست از جانب او صادر میشود. او نماد شخصیت هایی است که خود را زرنگ می پندارند و کوتاه ترین راه را برای رسیدن به اهدافشان انتخاب می کنند و از هر کس یا هرچیزی برای رسیدن به مقصودشان سوء استفاده می کنند. از این کاراکتر برای معرفی قشر مرفه تازه به دوران رسیده و برخی از مسئولین نیز استفاده می شود.
خرچیز: نماد آدم های ساده، زود باور و وعده پذیر است که در هر موقعیتی به عنوان سیاهی لشکر حاضر و به سرعت کلاه بر سرشان می رود. نماینده قشر توده و عامه محسوب می شوند.هر چند که به خاطر سادگی، رنگ پذیری هم دارند. خیلی زود درگیر پروپگاندا و تبلیغات می شوند، ضمن اینکه حاصل این کار ها برای او تعصب کورکورانه است.